Omgeving

In het zuiden van België, in Wallonië, bevindt zich de gemeente Durbuy. De gemeente bestaat uit 40 diverse dorpjes en ontleent zijn naam aan het middeleeuws stadscentrum Durbuy (Vieux Ville).  Sinds de middeleeuwen wordt dit centrum, vanwege zijn commercieel belang en rechterlijke macht, als stad beschouwd. Het centrum bestaat slechts uit een aantal straten. Vandaar dat Durbuy ook wel de kleinste stad ter wereld wordt genoemd. Hoewel het plaatsje klein is in omvang, is het “groot” aan weelde. Pittoreske straatjes, lokale winkeltjes, sfeervolle restaurantjes, ambachts-ateliers en gastronomische specialiteiten maken Durbuy een verrukking voor de zintuigen. Met het rustgevende geluid van de rivier de Ourthe op de achtergrond waant u zich even in een andere wereld.

Gemeente Durbuy

Ook de overige dorpen weten de streek eer aan te doen. Met hun middeleeuwse karakter en romantische uitstraling tonen zij de bijzondere charme van de streek. Traditionele huizen met houten constructies, prestigieuze gebouwen, winkeltjes met plaatselijke producten en verscheidene lokale marktjes waar u de streekspecialiteiten kunt proeven.
Daarnaast heeft de streek een verrassende verscheidenheid aan landschappen, rivieren, rotsen, grotten en bossen, waar u een bijzondere flora en fauna zult ontdekken.

Onderstaand vindt u enkele tips voor de omgeving van Durbuy

Grotten van Hotton

De grotten van Hotton zijn opgenomen als uitzonderlijk Natuurerfgoed van Wallonië, en dat is niet voor niets. De grotten, die door de eeuwen heen zijn gevormd door de werking van water, bieden een ondergronds avontuur. Hier kunt u de ruime hoeveelheid stalagmieten en stalagtieten bewonderen in verscheidene kleuren.

Lees meer op: website

 

Kasteel van Modave

Nabij Modave in de Belgische provincie Luik bevindt zich het prachtige 17e-eeuwse Kasteel van Modave. Het kasteel, gebouwd op een hoge rots biedt een schitterend uitzicht op het aanliggende natuurreservaat. Een tour door de twintig rijk gedecoreerde en gemeubileerde kamers die het kasteel rijk is, biedt een heerlijk uitje.

Lees meer op: website

Labyrint Barvaux

Van juli tot en met september biedt het maïslabyrint in Barvaux een dromerig doolhof. Het reuzenlabyrinth is extra leuk doordat er gebruik wordt gemaakt van spelletjes, raadsels en acteurs. Het doolhof is meerdere hectaren groot en kent elk jaar een bijzonder thema.

Lees meer op: website

Markt La petite Batte

Elke zondagochtend vanaf Pasen tot aan november biedt Bomal een uitgebreide markt. Deze drukbezochte markt – idyllisch gelegen langs de Ourthe en de Aisne – biedt een uitgebreid assortiment aan verse (streek)producten. Ook kunt u diverse kwaliteitsproducten en antiek te vinden bij de sfeervolle kraampjes.

Lees meer op: website

Megalieten van Wéris

Onder de megalieten van Wéris wordt een verzameling van dolmens en menhirs verstaan. De grote steenformaties zijn gemaakt door prehistorische volken en zijn uniek in België.

Lees meer op: website

Natuurpark Chlorophylle

Natuurpark Chlorophylle is een immens bos van van 9 hectaren groot. Het recreatiebos biedt een avontuurlijk parcours voor jong en oud. Het park biedt een enorme houten speeltuin. Vooral de loopbrug, die op vijftien meter hoogte langs de boomtoppen voor een bijzondere wandeling zorgt, is erg populair.

Lees meer op: website

Parc des Topaires

Parc des topaires is ideaal voor een dagje uit met het gezin. Het park bevindt zich op zeer korte afstand van het historische centrum van Durbuy. Deze enorme “tuin” vol gebeeldhouwde planten beslaat maar liefst 10000m2 grond. U kunt er buxusstruiken, laurierbomen, hulst en cypressen vinden in de meest bijzondere vormen.

Lees meer op: website