Activiteiten in Durbuy

Het land van Ourthe en Aisne is ideaal om tot rust te komen. De rijke natuur biedt een paradijselijke omgeving voor een verscheidenheid aan activiteiten.  Zo kunt u kajakken of raften bij de Ourthe, een bezoek brengen aan de jamfabriek van Saint-Amour, bier proeven bij de traditionele bierbrouwerijen, of het diamantmuseum Diamour bekijken. Ook zeker de moeite zijn de boerenburcht in GrandHan en de Romaanse kerken in Tohogne. Onderstaand bieden wij u een greep uit het activiteiten-aanbod van Durbuy. Mocht u geïnteresseerd zijn in een bepaalde activiteit, dan helpen wij u uiteraard graag.

Wandelen en Mountainbiken

De prachtige omgeving van Durbuy is uitermate geschikt voor wandelen en mountainbiken. De diverse wandelroutes en parcoursen bieden u de mogelijkheid om de mooiste plekken uit de omgeving te leren kennen. De lokale toeristische dienst kan u uitgebreid informeren over onder andere fietsverhuur en verkoopt gedetailleerde wandel & mountainbike kaarten.

Informatie

Office Communal du Tourisme de Durbuy
Grand’Rue 28, 6940 Barvaux
Tel. 086 21 98 61
E-mail: tourisme@durbuy.be
Internet: www.durbuy.be.

Kanoën en Kayakken

Op de Ourthe is het als kano- of kajakvaarder heerlijk vertoeven. U kunt kilometers peddelen terwijl u ondertussen van het prachtige landschap geniet. Een ideale mogelijkheid om sport, natuur en avontuur te combineren.

Informatie

Durbuy Kayaks
Rue de Lantigné 1
6940 Durbuy
Tel +32 (0)478 339169

 

Zwemmen en Welnesscentra

Vlakbij Durbuy bevindt zich een overdekt subtropisch zwembad. Dobberend in het 30-graden warme zwembad omgeven door palm- en bananenbomen bevindt u zich in tropische sferen. Het zwembad beschikt over een glijbaan, een jacuzzi en vele ligstoelen. Een ideaal uitje voor het gezin. Daarnaast bieden de welnesscentra de gelegenheid om geheel te ontspannen. Zo kunt u genieten van de sauna, een spabad, een hamam of infraroodtherapie.

Informatie

Rue Fond Saint Anne
3 6940 Bohon (Durbuy)
Tel.: +32.86387434

 

Golfen en Tennissen

In de omgeving van Durbuy bevinden zich maar liefst twee golfbanen . Zij behoren tot de mooiste van de Ardennen. Tussen heuvels en prachtige bomen biedt het parcours u spectaculaire uitzichten. Ook vindt u in de omgeving van Durbuy de mogelijkheid om te tennissen. Zowel Barvaux als Bomal beschikken over een tennisbaan.

Informatie

Golf Blue Green Durbuy
Route d’Oppagne – 6940 Barvaux sur Ourthe
Tel: +32 86 21 44 54
E-mail: durbuy@bluegreen.com
Website: http://www.bluegreen.com

Barvaux Tennis Club
Parc Juliénas 3 – 6940 Barvaux
Tel. : +32 86 21 45 15
E-mail: barvauxtc@skynet.be
Website: www.barvauxtc.be